Stal Lovas

Guasha therapie:

€ 20,-   per behandeling.

Neem contact op voor een afspraak:

E-mail: hoefijzer@gmail.com

Tel: 06- 46738578

link1

Guasha is een van de schraaptechnieken afkomstig uit Zuidoost-Azië, welke al meer dan tweeduizend jaar oud is. In oude geschriften van zo’n 200 jaar voor Christus, was er al sprake van een schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen.

Door de eeuwen heen ontwikkelen zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten en hars tot kunststof toe.

De schraaptechnieken zijn uiteindelijk in China verder ontwikkeld tot een therapie, welke gestoeld is op de Traditionele Chinese Geneeskunst, genaamd: GUASHA.

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi en Bloed.

Guasha kan bij meer dan 400 klachten/ziekten worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten /genezen.
De lijst van klachten/ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden maar bestaat o.a. uit :

• Alle pijnsymptonen
• Nek- en Schouderklachten
• Hoofdpijnen en migraine
• Rugklachten
• RSI
• Stress, Burn-out
• Reumatische klachten
• Astma
• Verteringsstoornissen
• Stofwisselingsstoornissen
• Hoge bloeddruk
• Chronische Vermoeidheid

guasha steen.jpg

Bij de behandeling wordt een speciale guasha-olie op de huid gebracht.
Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een speciale schraper te “schrapen”. De schraper is meestal vervaardigd uit jade of hoorn. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen/toxines) zijn, verschijnen “bloeduitstortingen” (Sha) in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot paars.
Aan de kleur van de sha’s kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Guasha

· bevordert de bloedsomloop
· ontgift en ontzuurt
· stimuleert het immuunsysteem
· neemt blokkaden en pijn weg
· stimuleert werking van de organen
· regenereert en revitaliseert (life-extension)
· vermindert spanning (stress), moeheid en burn-out
· brengt emoties opnieuw in evenwicht
· ontspant en bevordert helderheid van geest

De spectaculaire detox resultaten van guasha worden bereikt door de gelijktijdige inwerking op de huid, het bindweefsel, het lymfesysteem, de meridianen, de spieren, de bloedvaten, het zenuwstelsel, de hersenen, het immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam.

Een behandeling met guasha omvat daarom alles en vervangt: massage, bindweefsel-, reflex- en periost-(beenvlies-/huid van het bot) behandelingen, acupunctuur, moxatherapie, lymfedrainage, zuurstoftherapie etc. en dit alles in één therapie. De verklaring voor het grote succes van guasha is dus voornamelijk dit gecombineerde effect.

Zoals u ziet, wordt guasha meestal toegepast voor lichamelijke klachten. Door deze toepassing worden er vele fysieke blokkades opgeheven, waardoor het lichaam ook op meerdere niveau’s revitaliseert. Een behandeling met guasha maakt ons lichaam gewoonweg weer vitaler ! Er vindt een betere doorstroming van bloed en energie plaats aangezien er afval- en gifstoffen worden opgeruimd.

Ook ons zenuwstelsel kan door deze guasha behandeling beter gaan functioneren. En juist door de combinatie van een betere doorstroming van bloed en energie en het zenuwstelsel dat beter gaat functioneren revitaliseert zodoende ons hele lichaam waaronder dus ook het mentale/psychische gedeelte !

Guasha veroorzaakt ook een soort prikkeling bij mentale/psychische blokkades, waardoor er een zelfreflectie optreedt, dat op zijn beurt bewustwording tot gevolg heeft. Guasha is daarom zowel diagnose als therapie. Guasha spoort de belasting in het bindweefsel op en brengt het naar een laag, waar de bloedcirculatie het uit uw lichaam verwijderen kan. Een werkelijk verbluffende methode, die een scala van ernstige problemen snel doet verminderen.

Wat zijn de resutaten?

Guasha heeft vaak al na één behandeling een duidelijk merkbaar effect op de klacht en na enkele herhalingen ook een blijvende verbetering tot gevolg. Dit kan zelfs effect geven op meerdere chronische klachten. In feite kunnen alle hierboven genoemde klachten worden behandeld. De behandeling werkt revitaliserend en is nagenoeg pijnloos uit te voeren. Men ervaart het zelfs als prettig aangezien guasha ter plekke uw pijn of bewegingsbeperkingen verminderd. Guasha kan natuurlijk ook zonder klachten worden uitgevoerd ter verhoging van uw levenskwaliteit zoals ook een massage, sauna of schoonheidsbehandeling dit voor U kan doen. Het verdient zelfs aanbeveling een guasha behandeling regelmatig uit te voeren ter verhoging cq handhaving van uw huidige alsook toekomstige gezondheid.

De behandeling met Guasha:

Er wordt eerst een kruidenolie op de huid aangebracht en met een speciale jadesteen beweegt de therapeut middels manuele handelingen over de meridianenbanen, blokkades en reflexzones, die te maken hebben met uw klacht. Door de olie doet dat nauwelijks pijn en wordt uw huid niet beschadigd. De kruidenolie zorgt voor een verbeterde doorbloeding en spoort hierdoor de ontgifting aan. Op plaatsen, waar blokkaden zijn, kunnen ‘zuigvlekken’ verschijnen in de huid (niet op de huid), variërend van diep rood tot blauw.
Hoe donkerder de kleur, hoe ernstiger de stoornis . Deze plekken zijn het gevolg van een onderhuidse interactie tussen afvalstoffen en het lichaamseigen immuunsysteem en zullen vrij snel weer verdwenen zijn, afhankelijk van de conditie in de lichamelijke circulatie.

Vrijkomende energie:

Door een guashabehandeling wordt gestagneerde energie vrijgemaakt, de bloedsomloop hersteld, de psyche ontspant en het zenuwstelsel wordt gestimuleerd. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Meestal zijn er zo’n 2 a 3 behandelingen nodig om uw klacht te verminderen en soms werkt 1 behandeling al verrassend bevrijdend op een klacht. Na afloop van de behandeling wordt U aanbevolen veel water te drinken om zo het lichaam te helpen alle gifstoffen weg te spoelen en te voorkomen dat vrijgemaakte gifstoffen zich weer ergens anders in het lichaam gaan ophouden. Afvalstoffen hebben namelijk als kenmerk een verzurende giftige eigenschap die verkrampend op het lichaamsysteem werkt. Zodra afvalstoffen echter vanuit hun gestagneerde toestand weer in de bloedcirculatie komt zult U direct een ontspannende houding of een verbeterde bewegingsvrijheid kunnen gaan ervaren. Het lichaam krijgt door een guashabehandeling opnieuw de kans om deze gifstoffen af te voeren, terwijl dit eerder, door veel diverse redenen, niet was gelukt. Afvalstoffen in het lichaam ontstaan voornamelijk via het millieu wat ons omringt, ons (verkeerd) voedsel, verkeerd ademen, roken, alcohol, verkeerd slapen, verkeerd werken, medicijngebruik, stress, straling en nog veel meer oorzaken.

Bron:    http://www.guasha-opleidingen.nl

Sponsors