Stal Lovas

Wie zijn wij..

Lovas is een boerderij die woon en zorgvoorzieningen bied voor mensen met een beperking. Na jaren lang te hebben gewerkt met mensen met een beperking op verschillende locaties hebben we nu eindelijk onze eigen locatie in Zevenaar! Bij Lovas staat het paard centraal, ook zijn onze honden aanwezig šŸ˜‰ ( lees meer bij: Onze Honden ) ,maarĀ in de toekomst komen er nog meer leukeĀ activiteiten bij zoals: kippen, geitjes enz en komt er in het voorjaar een groenten tuin dus voor de cliĆ«nten met groene vingers is er in de toekomst ook werk! šŸ˜‰ Ik Noortje Hakvoort, heb in 2006 mijn opleiding afgerond voor paardensport therapeut en geef hier ook cursussen in. In 2014 heb ik de opleiding Guasha therapie voor mens en paard afgerond en ben ik in oktober 2016 begonnen met de erkende opleiding Academische rijkunst, deze opleiding zal afgerond zijn in oktober 2018. Vanaf 2005 werk ik al met mensen met een beperking de eerste jaren heb ik dit altijd vrijwillig gedaan ( mantelzorg ) en in 2012 heb ik Lovas opgericht. Lovas betekend Hippich in het Hongaars. Toen ik klein was gingen wij altijd op vakantie in Hongarije op een BB met paarden. Hongarije is echt een paarden land, leuk ook om te zien dat daar echt nog veel word gedaan met paard en wagen :)

13615122_1075963142482343_702864306454240700_n
Onze Missie..
Onze missie is om mensen met een beperking op een leuke gezellige en vrije manier dagbesteding te bieden en individuele begeleiding en begeleiding met wonen. ook leren ze om grenzen te verleggen en meer zelfvertrouwen en zelf initiatief te creƫren . ook maken wij gebruik van een begeleiding- plan die we regelmatig evalueren. Een begeleiding plan word samen gemaakt en dat plan word de persoonlijke missie.. onze missie om daar zo goed mogelijk bij te helpen.

20130709_143214 - kopie - kopie
Wat doen we..
Hoe onze werkdagen er ongeveer uitzien is als volgt: We starten om 9:00 en beginnen met het voeren van de paarden en water controleren. Als de paarden zijn uitgegeten gaan we alle mest opruimen en schoonmaken, dan is het tijd voor een pauze en gaat we gezellig wat drinken. Na de pauze gaan we de paarden verzorgen en lekker poetsten, poetsen is extra belangrijk omdat we op die manier ook het paard kunnen controleren op eventuele wondjes. als dat zo ver is kunnen we met de paarden aan het werk of misschien moet er omheining gerepareerd worden of moeten we voer halen voor de paarden etc.. en om 13:00 is de werkdag klaar.

DSCF4978 - kopie
Onze faciliteiten..
Bij ons op stal beschikken wij over een rijbak van 30 x 40 en meerdere paddocks van houtsnippers, zand en harde onder grond waar de paarden lekker rustig kunnen eten en ontspannen. In ons weiland hebben we een grote zandbult waar de paarden lekker over heen kunnen rennen of lekker kunnen relaxen. Ook hebben we een kleine kas waar we kruiden in kunnen verbouwen. verder is er een gezellige gemeenschappelijke binnen en buiten ruimte. de buiten ruimte kijkt leuk uit over de paddocks en de was/poetsplaats van de paarden. Ook beschikken wij over 3 mooie woningen waar begeleid wonen mogelijk is. Alle kamers zijn voorzien van eigen wc, badkamer, keukenblok en woon en/of slaapkamer.

602724_504910152920981_1325312847_n

Andere mogelijkheden..

Trainen, lessen en behandeling..

Bij ons op stal kun je ook je paard in training zetten om je paard in te laten rijden en/of door te trainen. Wij trainen onze paarden volgens de methode van de `Academische rijkunst`. Ook is het mogelijk hier lessen in te volgen en onder begeleiding zelf je paard te trainen. Ook krijgt je paard bij ons de nodige behandelingen, om je paard nog soepeler en losser in zijn lijf te houden tijdens de trainingen. Meer info omtrent training, behandelingen en/of lessen zie training, behandeling en lessen in het menu.

Guasha voor mens en paard..

 

Paardensportmassage..

 

Paardenhaar sieraden..

 

Sponsors