Stal Lovas

chivas laatste massage

Een behandeling duurt c.a. 1 uur,

Kosten: € 35,- per behandeling

waarom paardensport massage?

Ieder paard verdient het om lekker in zijn vel te zitten. Deze manier van drukpuntmassage is goed voor ieder paard. Zo kun je jouw eigen paard in goede conditie houden en blessures voorkomen.

Spierpijn is moeilijk te herkennen. Wat veel voorkomt bij paarden waar op gereden wordt is, dat het paard niet goed kan mee werken met wat er van hem gevraagd wordt. Wat dan veel gebeurd is dat veel mensen ”er even door heen rijden” (dit is voor velen een bekende term) of de hulpteugels gebruiken. Daardoor krijg je dat paarden bijvoorbeeld gaan staken. Dat is het moment dat het paard even kan ontsnappen aan de pijn en/of verzuurde spieren en daarna kan hij weer even fijn doorlopen. Veel mensen denken dan: zo, ik heb hem er doorheen. In werkelijkheid is dat echter helemaal niet waar en de problemen worden later alleen maar erger. Bijvoorbeeld onregelmatig lopen, niet meer willen meewerken met trainen, chagrijnige paarden op stal enzovoort.

Deze vorm van hands-on massage techniek houdt zich echt bezig met de oorzaak van het spierprobleem. Wij kunnen voelen welke gewrichten in de toekomst mogelijk problemen kunnen gaan geven. Niet alleen ter verlichting van de pijn, maar zeker ook om toekomstige blessures te voorkomen.

Pré-wedstrijd: preparatie voor inspanning d.m.v. losmaken, verwarmen en conditionering van de spieren.

Post-wedstrijd: vermindert het verstijven van de spieren, voorkoming van tying up (maandagziekte), laat afvalstoffen sneller afvoeren en helpt bij de cooling-down.

Wat kan sportmassage voor jou betekenen?

  • Sportmassage verbetert de bloedcirculatie. Dus sneller herstel van ziektes, ongevallen en blessures.
  • Sportmassage zorgt voor de spieropbouw en toename van de bewegingsvrijheid door mobilisatie van de gewrichten.
  • Sportmassage vermindert ontstekingen en zwellingen in de gewrichten. Dit betekent minder pijn en geeft verlichting bij artrose (slijtage)
  • Sportmassage helpt het hele lichaam en psyche van het paard in betere conditie te krijgen en te houden. Dit resulteert in een betere balans.
  • Sportmassage zorgt voor ontspanning en vermindert stress dus een beter humeur en vriendelijker. Kortom, het verhoogt de algehele gezondheid, levenskwaliteit en de carrière van uw atleet!

Sponsors