Stal Lovas

chivas laatste massage

Cursus paardensportmassage!

Wil je ook meer leren over het lichaam van jouw paard en als hij spierpijn heeft hem kunnen helpen?

Doe dan mee met de Cursus paardensportmassage!

 

Wat leer je hierbij allemaal?

Je leert bij deze cursus alles over de spieren en de functies en in de praktijk ga je leren zelf je paard een hele massage geven. Ook ga je leren hoe jij je paard kunt gymnastiseren en mobiliseren, wat erg belangrijk is voor de spieren en gewrichten!

Hoe zien de dagen er uit?

We gaan in de ochtend eerst bezig met de theorie: wat is sportmassage en wat kun je allemaal doen. Daarna ga je leren hoe je in de praktijk je paard kunt behandelen en trainen.

De cursus bestaat uit 3 lesdagen die in 3 opeenvolgende weekeinden plaats zullen vinden.

Dag 1: theorie en daarna de voorkant van het paard masseren

Dag 2: theorie en daarna de achterkant van het paard masseren

Dag 3: examen dag!  theorie en praktijk examen. Met certificaat!

 

De kosten voor deze cursus zijn € 250, – incl. 21% btw

Dit is inclusief het lesmateriaal en er zal voor een lekkere lunch worden gezorgd.

 

vanaf min. 6 personen tot max. 10 personen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

 

Inschrijven kan via mail:  hoefijzer@gmail.com

Heb je nog vragen, neem dan contact op: 0646738578 of laat een berichtje achter op hoefijzer@gmail.com

 

Ieder paard verdient het om lekker in zijn vel te zitten. Deze manier van drukpuntmassage is goed voor ieder paard. Zo kun je jouw eigen paard in goede conditie houden en blessures voorkomen.

Spierpijn is moeilijk te herkennen. Wat veel voorkomt bij paarden waar op gereden wordt is, dat het paard niet goed kan mee werken met wat er van hem gevraagd wordt. Wat dan veel gebeurd is dat veel mensen ”er even door heen rijden” (dit is voor velen een bekende term) of de hulpteugels gebruiken. Daardoor krijg je dat paarden bijvoorbeeld gaan staken. Dat is het moment dat het paard even kan ontsnappen aan de pijn en/of verzuurde spieren en daarna kan hij weer even fijn doorlopen. Veel mensen denken dan: zo, ik heb hem er doorheen. In werkelijkheid is dat echter helemaal niet waar en de problemen worden later alleen maar erger. Bijvoorbeeld onregelmatig lopen, niet meer willen meewerken met trainen, chagrijnige paarden op stal enzovoort.

Deze vorm van hands-on massage techniek houdt zich echt bezig met de oorzaak van het spierprobleem. Wij kunnen voelen welke gewrichten in de toekomst mogelijk problemen kunnen gaan geven. Niet alleen ter verlichting van de pijn, maar zeker ook om toekomstige blessures te voorkomen.

Pré-wedstrijd: preparatie voor inspanning d.m.v. losmaken, verwarmen en conditionering van de spieren.

Post-wedstrijd: vermindert het verstijven van de spieren, voorkoming van tying up (maandagziekte), laat afvalstoffen sneller afvoeren en helpt bij de cooling-down.

Wat kan sportmassage voor jou betekenen?

  • Sportmassage verbetert de bloedcirculatie. Dus sneller herstel van ziektes, ongevallen en blessures.
  • Sportmassage zorgt voor de spieropbouw en toename van de bewegingsvrijheid door mobilisatie van de gewrichten.
  • Sportmassage vermindert ontstekingen en zwellingen in de gewrichten. Dit betekent minder pijn en geeft verlichting bij artrose (slijtage)
  • Sportmassage helpt het hele lichaam en psyche van het paard in betere conditie te krijgen en te houden. Dit resulteert in een betere balans.
  • Sportmassage zorgt voor ontspanning en vermindert stress dus een beter humeur en vriendelijker. Kortom, het verhoogt de algehele gezondheid, levenskwaliteit en de carrière van uw atleet!

Sponsors